Home      Thema's      Organisaties      Contact
 
 

Speel-o-theek Speelbazaar

BESCHRIJVING VAN DE ALGEMENE WERKING VAN DE ORGANISATIE:

In speel-o-theek Speelbazaar kunnen ALLE ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar terecht.
De Speelbazaar is elke woensdag open van 14 tot 18 uur. Vrijwilligers helpen je graag op weg!
Na betaling van het lidgeld kunnen kinderen 3 stukken speelgoed meedoen naar huis voor een periode van 3 weken.
Een gezin met 1 kind betaalt 5 euro of 1.25 met KomUitPas of gelijkgesteld.
Een gezin met 2 of meer kinderen betaalt 8 euro of 2 euro met KomUitPas of gelijkgesteld.
We werken niet met boetes. Als gezinnen het speelgoed op tijd en in goede staat terugbrengen krijgen de kinderen een punt. Bij 12 punten krijgen de kinderen een beloning!

Er is een groot aanbod aan kwaliteitsvol, leuk en leerrijk speelgoed! Alle speelgoed wordt nieuw aangekocht. Elke stuk wordt genummerd en in de database gestoken. Speelgoed dat binnengebracht wordt, wordt nagekeken en nageteld en afgewassen voor het terug in de rekken wordt gezet.
Speelgoed wordt ingedeeld per leeftijd (0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-10 jaar, 10-12 jaar). Voor elke leeftijdsgroep is er speelgoed dat denken en taal stimuleert, fijne en grove motoriek bevorderd, sociale vaardigheden en fantasie prikkelt.

Gezinnen kunnen er terecht voor informatie en kunnen ter plekke spelen in de gezellige speelhoeken. Er is een legotafel, winkelhoek, zitkussens, boeken en strips,… Er zijn tal van folders over andere activiteiten voor gezinnen in Eeklo, medewerkers helpen je graag op weg!

Regelmatig zijn er ontspannende ontmoetingsactiviteiten, steeds voor gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Knutselen, muziek maken, de bib op bezoek, toneel, ouder-kind yoga,…!


 
  WEGWIJSINEEKLO © 2014 | Initiatief Lokaal Sociaal Beleid Eeklo | DESIGN BY RAMONE  
Terug naar boven