Home      Thema's      Organisaties      Contact
 
 

Vrijetijdsdienst vzw Oranje

BESCHRIJVING VAN DE ALGEMENE WERKING VAN DE ORGANISATIE:

Hoe het ooit begon

Nog voor de eerste mens voet op de maan zette, ontkiemde Oranje vanuit een speelpleinwerking. Een mama met twee kindjes wou haar zoon en dochter inschrijven voor een speelpleinwerking in het Brugse. Alleen... haar dochter had een beperking en voor haar was er geen plaats in de speelpleinwerking. "Kan toch niet," vond ook Chris Saelens, de man die destijds alles in beweging zette. Dus richtte hij samen met enkele vrijwilligers een speelpleinwerking op waar kinderen met en zonder beperking samen konden ravotten. De kinderen kregen er een oranje sjaaltje. Oranje was een feit. Dit alles vond plaats in het jaar 1966.

Jouw vraag is onze GPS!

Ondertussen is Oranje véél meer dan alleen maar een speelpleinwerking. Zo zijn er ook jeugdateliers, kampen, clubwerkingen, sportclubs, reizen, ... Zelfs dagcentra en woonprojecten. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor jongeren en volwassenen. Niet alleen in het Brugse, maar ook in Torhout, Knokke-Heist, Beernem, Maldegem, Eeklo, Zomergem, Assenede, ... Al die tijd bleven we trouw aan dezelfde GPS: jouw vraag! Niet wij bepalen hoe ons vrijetijdsaanbod er uitziet. Dat doe jij. Door ons te vertellen wat je leuk vindt, wat je graag doet, hoe jij je vrije tijd graag zou invullen.

Deelwerking 1: Oranje Koffie met...


Wij willen met Koffie met… op een laagdrempelige manier activiteiten aanbieden, waarbij ontmoeten centraal staat. We komen samen in Eeklo om samen petanque te spelen, te knutselen, te kaarten, foto’s uit de oude doos te bekijken, te koken…

Een toegankelijke locatie, een kleine groep mensen, aandacht voor elke deelnemer, activiteiten op maat, een lage prijs… zorgen ervoor dat iedere volwassene kan aansluiten. 

Deelwerking 2: Oranje Sportwerking IDAS


Om de 2 weken maken we onze leuze (“Iedereen Doet Aan Sport”) waar. We gaan ervan uit dat iedereen kan sporten en ook alle sporten kan uitproberen. De vrijwilligers van IDAS staan elke keer klaar om samen met jou de sporten te ontdekken, te oefenen, te proberen, te scoren… We voorzien voldoende aanpassingen, zodat iedereen kan meedoen.

Uiteraard is er nog een belangrijke iets binnen onze sportclub: elkaar ontmoeten. Bij ons leer je ook nieuwe mensen kennen. In de pauze krijgt iedereen iets om de dorst te lessen, een praatje te slaan, wat uit te rusten…

Kom eens af en probeer het uit. Je zal zien dat iedereen meer dan welkom is !


 
  WEGWIJSINEEKLO © 2014 | Initiatief Lokaal Sociaal Beleid Eeklo | DESIGN BY RAMONE  
Terug naar boven