Home      Thema's      Organisaties      Contact
 
 

Lokaal Dienstencentrum Zonneheem

BESCHRIJVING VAN DE ALGEMENE WERKING VAN DE ORGANISATIE:

Zonneheem is, van maandag tot en met vrijdag, dagelijks doorlopend geopend van 8:30u tot 18 uur. Het lokaal dienstencentrum wil de zelfstandigheid en levenskwaliteit van haar gebruikers ondersteunen, stimuleren en verbeteren en de inter- en intragenerationele solidariteit verhogen.

Zonneheem is een trefpunt voor informatie, advies, vorming en een brede waaier aan dienstverlening. Het dienstencentrum biedt tevens ontmoetings- en ontspanningsmogelijkheden aan met een lage drempel en met respect voor ieders eigenheid en vrijheid van meningsuiting. Bijzondere aandacht gaat uit naar kwetsbare groepen en ouderen met een beginnende zorgbehoevendheid.

Participatie is geen loos begrip voor Zonneheem. Bezoekers van Zonneheem worden gestimuleerd mee te denken rond en mee te werken aan de uitbouw van het dienstencentrum.

Zonneheem garandeert zijn bezoekers een integrale aanpak. Zij kunnen in Zonneheem terecht met hun vragen, hun zorgen, hun talenten, hun interesses, hun noden en hun inzet. Zonneheem heeft een grote flexibiliteit om te kunnen inspelen op de (hulp)vragen van zijn bezoekers.

Deelwerking 1: Vervoer op maat


Het project 'Vervoer op Maat!' biedt personen met vervoersproblemen de mogelijkheid opnieuw verplaatsingen te maken, boodschappen te doen, op ziekenbezoek te gaan, vrienden of familie te bezoeken of gewoon er eens op uit te trekken op momenten dat men het zelf wil. Kortom, om terug deel te nemen aan het sociale leven van alledag.

Er zijn geen specifieke leeftijdsvoorwaarden vooropgesteld en ook rolstoelgebruikers kunnen probleemloos van de dienst gebruik maken. Zonneheem heeft speciaal daarvoor twee ingerichte busjes ter beschikking. Rolstoelgebruikers kunnen gemakkelijk, via een handi en veilig liftsysteem, in een busje plaatsnemen.

8 vrijwillige chauffeurs en 1 chauffeur in loondienst zorgen ervoor dat personen met een handicap en/of mobiliteitsvragen zich op een comfortabele manier kunnen verplaatsen. Zo krijgen ze de kans om meer aan het maatschappelijk leven deel te nemen.

Meer info en vragen 09/377-02-46.

Het project 'Vervoer op Maat!' wordt in haar werking financieel gesteund door de Vlaamse overheid.


 
  WEGWIJSINEEKLO © 2014 | Initiatief Lokaal Sociaal Beleid Eeklo | DESIGN BY RAMONE  
Terug naar boven