Home      Thema's      Organisaties      Contact
 
 

Wijkcentrum De Kring

BESCHRIJVING VAN DE ALGEMENE WERKING VAN DE ORGANISATIE:

1. Materiële dienstverlening :  

Cafetaria : In de cafetaria kan je elke openingsdag terecht van 9u tot 16u30. Op woensdag zijn we open tot 18 uur.Er zijn warme en koude dranken, verse soep en snacks ( croque monsieur, spaghetti, ijsje) aan lage prijzen. Je kan er gratis surfen op het internet of de krant lezen. Er is een boekenruilkast, een gezellige leeshoek en kinderspeelruimte (binnen en buiten).

Douche:  In het wijkcentrum kan je gratis gebruik maken van een douche. De sleutel en douchegerief kan je in het onthaal vragen

’t Kotje: verdeling van FEAD-voedingsproducten. Je kan er terecht na doorverwijzing van OCMW en CAW.

Sociale Kruidenier ’t Wijkske :  Aankoop van voedingswaren en hygiëneproducten tegen sterk verlaagde prijzen. Je kan er terecht na doorverwijzing van OCMW en CAW. Open op woensdag  van 14 tot 18 uur. Op vrijdag van 9u tot 11u30.

Telefoneren: In het onthaal kan je gratis telefoneren naar diensten zoals het OCMW, een advocaat, een energieleverancier,…. Privételefoons zijn betalend.

Wassalon: Tijdens de openingsuren kan je in het wassalon terecht om te wassen en te drogen. Wassen (+waspoeder) kost 2 euro; drogen 1,50 euro. Jetons kan je kopen in het onthaal.

Zoekertjesbord:  Heb je een vraag? Zoek je hulp? Help je graag iemand? Wil je iets weggeven ? Het kan allemaal via dit bord, waarop we alle vragen en aanbod bundelen. Info aan het onthaal.

Babybazaar: speel-o-theek voor ouders en kinderen van 0 tot 12 jaar. Alle gezinnen zijn welkom! Je betaalt 1x per jaar lidgeld en dan kan je per kind 3 stukken speelgoed meedoen naar huis voor 3 weken. Check de facebookpagina! Open elke woensdag van 14 tot 18 uur.

KomUitPas: Vraag info over de KomUitPas en wat je ermee kan doen aan het onthaal! De KomUitPas aanvragen kan in het Sociaal Huis, Kaaistraat 32, elke weekdag van 9-12 uur.

Repair Café: Vaak kopen we nieuwe spullen en gooien we kapotte oude weg. In een repair café hertellen vrijwilligers stoelen met een manke poot, een haperende CD speler, of een trui met gaatje. Vraag de juiste data aan het onthaal. Telkens op zaterdagvoormiddag.

2. Ontspanning en ontmoeting

Ateljeetje: Een activiteit voor creatievelingen. Knutselen en een babbeltje tussendoor. Gezellig samenzijn en mooie werkjes maken met diverse materialen. Elke donderdagnamiddag van 13u30 tot 16u00.

Bingo: wekelijks op vrijdag wordt tussen 13u30 en 16u00 bingo gespeeld. 0,60 euro per spel.

Boetseren:  Zin om lekker te kleien en mooie kunstwerken te maken : hier leer je het stap voor stap. Elke donderdag van 9utot 11u30 en van 13u30 tot 16u00.

Daguitstap: Om de 2 maand kan je een andere stad, cultuur, museum of streek ontdekken op een ontspannende uitstap. Prijs afhankeliljk van het gezinsinkomen (tussen 5 en 20 euro, kinderen helft van de prijs).

Kokerello’s: Samen koken in groep: aan de slag rond goedkope en gezonde voeding. Wekelijks op dinsdag van 9u30 tot 12u30. Ism Leerpunt

KringKids: de kinderwerking van De Kring gaat elke woensdag door van 13u30 tot 16u. Alle kinderen van 6 tot 11 jaar zijn welkom.

Opgroeibabbels: Ouders met jonge kindjes komen 1x per maand samen van 9.30u en 11u. Samen met andere ouders aan de slag rond opvoeden, gezellig samenzijn en leren van elkaar.Kindjes mogen meekomen. Ism Kind & Gezin en VCLB.

Inloopmoment voor ouders met kinderen tot 6 jaar. Elke vrijdag zit de gezinsondersteuner van Kind & Gezin in de cafetaria. Spring gerust binnen om iets te vragen of een babbel te doen. Gratis, een afspraak is niet nodig. Elke vrijdag van 9u tot 11u30. Niet in schoolvakanties.

Praatcafé: wekelijks tiener- en jongerenbijeenkomst op donderdagavond (van 19u tot 21u) in Jeugdcentrum Kubiek.

Stof=Tof: Creatief aan de slag met naald, draad, wol, haak- en breipen. Je kiest zelf wat je maakt of je kan ideeën opdoen voor een mooi werkje. Elke vrijdag ts 13u30-16u00. Voor kleine herstelwerkjes aan kledij kan je terecht bij de vrijwilliger van 't Naaimachientje.

Hit the city: Tienerwerking van De Kring en de Stedelijke Jeugddienst. Werking op woensdagnamiddag en vrijdagavond. Voor jongeren van 12 tot 19 jaar. Check de facebookpagina! Info bij Valerie.

Vrijetijdspunt Wegwijzer: Met een beperkt budget er een dagje op uit of op reis? Het kan! Er is een groot aanbod aan goedkope vakanties en daguitstappen en vrijetijdsactiviteiten. Kom langs tijdens de openingsuren en hoor wat er allemaal bestaat. We helpen je ook met de praktische planning. Open op vrijdag van 9u tot 12u.

(leren) Zwemmen voor volwassenen: Op dinsdagmiddag gaan we wekelijks een uurtje zwemmen. Wie niet kan zwemmen, maar het wel wil leren, kan onder begeleiding van een lesgeefster leren zwemmen.

Sportclub Boezjeern: Wil je graag meer bewegen? Wil je dit graag met anderen doen? Probeer je graag iets nieuws uit? In sportclub Boezjeern kan je komen wandelen, voetballen, badmintonnen,... Er zijn lessen start to run, start to badminton,... Je betaalt lidgeld per jaar: 25 euro of 6,25 met KomUitPas. Info bij Nancy.

Coderdojo: Voor kinderen van  6 tot 18 jaar die houden van computer, games en (leren) programmeren. Gratis doe-het-zelf lessen waarin je leert over games, apps, software,... elke laatste zaterdag van de maand van 9 tot 13 uur. Gratis! Info aan het onthaal.

Komen Lezen: Luister je graag naar een verhaal? Hou je van lezen? Wil je graag voorlezen aan je (klein)kind? Wil je graag eens in de bibliotheek snuisteren? Kom dan naar Komen Lezen. We gaan in groep op zoek naar verhalen, liedjes, gedichten,... We bezoeken de bibliotheek van Eeklo. Gratis. Ism Leerpunt. Info bij Lien.

Samen tuinieren: Heb je zin om samen met anderen te tuinieren? Je bent welkom in de samentuin van het wijkcentrum. Gezond en gezellig! Je kan alleen tuinieren als je tijd hebt, of samen met anderen. Interesse om mee te doen? Alle info bij Nancy.

Taalkabaal: Voor wie graag Nederlands wil spreken. In een klein groepje wordt er over verschillende onderwerpen gepraat. Elke dinsdag van 13u30 tot 15u30. Gratis.

Vakantieklassen:Een activiteit voor anderstalige nieuwkomers van 6 tot 12 jaar. In de voormiddag leren we al spelend de Nederlandse taal en in de namiddag sluiten we aan bij een activiteit van de Sportdienst od Grappelpas. Info bij Kirsten.

3. Vorming

Computercafe: Het computerlokaal staat open voor iedereen om gratis te oefenen, vragen surfen op het internet, printen, …. Onze computerman is telkens aanwezig en helpt je graag op weg met al je vragen ! Op woensdag en vrijdagvoormiddag van 9u tot 11u30

Kokerello’s: Samen koken in groep: aan de slag rond goedkope en gezonde voeding. Tweewekelijks op dinsdag van 9u30 tot 12u30. Ism Leerpunt.

Scholenspel: Op woensdag kunnen Meetjeslandse basisscholen een inleefspel rond armoede en sociale uitsluiting komen spelen.

Budgetinzicht: Heb je zin om samen met anderen iets te leren? Wil je zelf aan de slag met je papieren? Wil je graag info over je rechten? Leren hoe 'neen' te zeggen? Dan is deze groepswerking rond budgetteren iets voor jou! Gratis, in samenwerking met CAW.

Opvoeden en zo: Elke ouder heeft wel eens vragen over de opvoeding van de kinderen. Daarom organiseren we 6 bijeenkomsten 'opvoeden en zo'. Ouders met kinderen tussen 2 en 12 kunnen meedoen. Elke keer wordt een ander onderwerp besproken. Er wordt gewerkt met filmpjes, ervaringen worden uitgewisseld. Je gaat aan de slag met praktische tips. Gratis! Ism CKG Sloeberhof en gezondheidscentrum Meetjesland. Info bij Melisa.

Taalkabaal: Voor wie graag Nederlands wil spreken. In een klein groepje wordt er over verschillende onderwerpen gepraat. Elke dinsdag van 13u30 tot 15u30. Gratis.

Vakantieklassen: Een activiteit voor anderstalige nieuwkomers van 6 tot 12 jaar. In de voormiddag leren we al spelend de Nederlandse taal en in de namiddag sluiten we aan bij een activiteit van, de sportdienst of Grabbelpas. Info bij Kirsten.

 

4. Groeps- en beleidswerk

Werkgroep Klimaat: Werkgroep voor iedereen die iets wil bijleren over het klimaat, de klimaatsverandering en hierover zijn stem wil laten horen. We bekijken hoe we zelf iets kunnen doen of wat het beleid kan doen. Gratis! Info bij Joke.

Werkgroep UitPas: Er komt een UITpas voor alle inwoners van Eeklo en Assenede. Daarmee kan je deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten (aan een goedkoper tarief). We praten en denken na in groep over thema's die belangrijk zijn in het verhaal van de UITpas. We gaan op zoek naar wat er te doen is in je gemeente in je vrije tijd. 1x per maand, gratis. Info bij Joke.

Budgetinzicht: Heb je zin om samen met anderen iets te leren? Wil je zelf aan de slag met je papieren? Wil je graag info over je rechten? Leren hoe 'neen' te zeggen? Dan is deze groepswerking rond budgetteren iets voor jou! Gratis, in samenwerking met CAW. Info bij Lien.

Werkgroep Ouders voor Ouders: In groep gaan we aan de slag rond het grootbrengen van kleine kindjes. Wat interessert jou als ouder? We kiezen een thema en gaan er verder mee aan de slag. We maken ook kennis met diensten die gezinnen kunnen helpen. Bijeenkomst 1x per maand op dinsdag van 9u30 tot 11u30. Kindjes zijn welkom, gratis en er is ontbijt. Ism Kind & Gezin. Info bij Melisa.

Ouder worden in je buurt: 60 plussers zijn welkom in deze groep. Er wordt samen nagedacht en er worden ervaringen uitgewisseld. Je ontmoet anderen en praat over ouder worden en de voor en nadelen daarvan. Gratis. Info aan het onthaal. Info bij Valerie. 

Deelwerking 1: Sociale kruidenier


De sociale kruidenier is een winkel waar je tegen sterk verlaagde prijzen (verse) voedings- en hygiëneproducten kan kopen. 

Deelwerking 2: Vrijetijdspunt WEGWIJZER


Iedereen die op zoek is naar informatie over (goedkope) vrijetijdsbesteding, maar niet zo goed weet waar te zoeken.

Of wil je graag een activiteit doen maar je durft niet alleen te gaan? We brengen je graag in contact met iemand anders om samen de activiteit te doen.

Mensen met een beperkt inomen kunnen beroep doen op een aanbod van goedkope daguitstappen en vakanties, via Steunpunt Vakantieparticipatie.

Deelwerking 3: Tiener- en jongerenwerking Hit the City


Aanbod van vrijetijdsactiviteiten voor tieners en jongeren : In samenwerking met Jeugddienst Eeklo.


 
  WEGWIJSINEEKLO © 2014 | Initiatief Lokaal Sociaal Beleid Eeklo | DESIGN BY RAMONE  
Terug naar boven