Home      Thema's      Organisaties      Contact
 
 

Kompas vzw

BESCHRIJVING VAN DE ALGEMENE WERKING VAN DE ORGANISATIE:

Mensen uit de regio Eeklo kunnen beroep doen op het  aanbod wat betreft wonen, werken  en vrije tijd. Voor uitgebreide info www.vzwkompas.be

Begeleid wonen:
Voor mensen die zelfstandig wonen of samenwonen met partner en kinderen, in een eigen (huur)woning. De nodige ondersteuning gebeurt aan huis of op kantoor. Het kan gaan over ondersteuning op het vlak van administratie, huishouden, werk en dagbesteding, vrije tijd, opvoeding van de kinderen.
De begeleiding gebeurt op weekdagen overdag en ’s avonds tot maximum 22u00.
Voorwaarden: PEC ticket begeleid wonen van het VAPH

RTH – Rechtstreeks toegankelijke hulp is er voor mensen  die nood hebben aan beperkte, handicap specifieke ondersteuning. Wij bieden RTH ondersteuning vanuit het samenwerkingsverband RTH meetjesland.
RTH bestaat uit 4 vormen van ondersteuning:

Begeleiding aan huis of op kantoor
dagopvang
nachtopvang
outreach – coaching van hulpverleners rond handicap.
een combinatie van  verschillende vormen is mogelijk.

Kort verblijf:
In het kort verblijf kunnen mensen met een handicap komen logeren. Het kan voor een vakantie vraag, maar ook als het netwerk het even moeilijk heeft, om de zorg over te nemen.

Werken:
Mensen met een “arbeidshandicap" uit de regio Meetjesland kunnen bij Kompas komen werken via het dagcentrum of arbeidszorg. Mariakerke is dan de vertrekplaats.

Vrije tijd: Er is een uitgebreid aanbod aan vrije tijdsactiviteiten en weekends en reizen. Voor meer info www.vzwkompas.be


 
  WEGWIJSINEEKLO © 2014 | Initiatief Lokaal Sociaal Beleid Eeklo | DESIGN BY RAMONE  
Terug naar boven