Home      Thema's      Organisaties      Contact
 
 

Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen; OOOC De Bries, campus Eeklo

BESCHRIJVING VAN DE ALGEMENE WERKING VAN DE ORGANISATIE:

OOOC Eeklo is een onderdeel van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen afdeling Gent-Eeklo. Onder deze afdeling behoort ook het OBC De Waai en een dagbesteding traject met OPP werking.

OOOC, Onthaal, Observatie, en Oriëntatiecentrum

Soms zijn er problemen thuis, loopt het wel eens fout op school, hebben ouders het moeilijk met de opvoedingstaak of is er een (onverwachte) crisis. Als meerdere problemen zich tegelijk stellen, als het even te veel wordt, kunnen jongeren en hun omgeving via het ondersteuningscentrum jeugdzorg, het vertrouwenscentrum kindermishandeling, de jeugdrechtbank of andere contactpersoon-aanmelders. We onderzoeken welke soort hulp het best past voor de jongere en zijn of haar context en geven na ons onderzoek daarover een advies. Indien nodig zorgen we ook voor de opvang van jongeren in onze voorziening.

 
AANMELDING

De hulp van OOOC De Waai en OOOC Jongerenhuis is niet-rechtstreeks toegankelijk. Dit betekent dat een contactpersoon-aanmelder voor hun cliënten een aanvraag (A-document) moet indienen bij de Intersectorale Toegangspoort. Om gebruik te kunnen maken van ons aanbod moeten kinderen en jongeren over de module “Diagnostiek in het kader van bijzonder jeugdbijstand” beschikken. Indien een residentiële opname aangewezen is, moet er ook een erkenning zijn voor de module “Verblijf in functie van Diagnostiek”.


 
  WEGWIJSINEEKLO © 2014 | Initiatief Lokaal Sociaal Beleid Eeklo | DESIGN BY RAMONE  
Terug naar boven